Weinan, Szeged testvérvárosának látogatása

A kínai delegáció hétfőn érkezett Szeged városába számos javaslattal. Weinan kulturális és történelmi elmékekben gazdag egyetemi város, így főleg turisztikai együttműködés várható a két város között.

Wu Mangcheng, a város alpolgármestere nem régen Budapesten járt, hogy egyeztessen egy közvetlen repülőjáratról a régió és a magyar főváros között.  Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője javasolta is, hogy a szegedi Konfuciusz Intézet közvetítésével minél több diák érkezzen a testvérvárosból a szintén egyetemi városba. A kínai alpolgármester szerint el kell mélyíteni az együttműködést a két város között, ezért szívesen látnának egy magyar delegációt a szeptemberi konferencián, amelyen a Sárga folyó partján lévő településeket érintő gazdasági és kulturális kérdésekről lesz szó. 

 

\"Weinan

A kínai delegáció

 

Az egynapos megbeszélésen részt vett Szentgyörgyi Pál gazdaságért felelős alpolgármester, Nagy Gábor Dániel, a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület vezetője, Török László, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, és Cao Zheng Yin, Weinan magyarországi összekötője, aki maga is jól beszél magyarul.

 

 

/T.D.