Kóser vágóhíd épül 2,8 milliárd értékben

Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épül a Csongrád megyei Csengelén, a két ütemben megvalósuló fejlesztés végén az üzem 260 embernek ad majd munkát.

Az üzemben kóser libamáj és hízott liba termékek készülnek majd, elsősorban külpiacokra, de természetesen cél a hazai kereslet kiszolgálása is. A friss és fagyasztott baromfi termékeket az Európai Unióba és Izraelbe exportálják, a későbbi tervek között szerepel a tengerentúli piacon való megjelenés is. A beruházás folytatásaként 700-800 millió forintból egy feldolgozó üzemet is kialakítanak, amelyhez 15 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány.

 

Kóser vágóhíd épül 2,8 milliárd értékben Csengelén

A kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó látványterve

 

Csengelén a munkanélküliség meghaladja az országos átlagot, viszont az egykori konzervgyár területén épülő üzem első fázisa száz új munkahelyet teremt, a projekt egésze pedig 260 új állás létrehozását biztosítja. A tervek szerint napi 2400 hízott libát dolgoznak majd fel, amelynek köszöhetően fellendülhet a hazai hízott liba tenyésztése. Jászberény után a világon a második olyan üzem lesz a csengelei, melynek kifejezetten a kóser libamáj és hízott liba termékek jelentik a fő profilját.

 

/T.D.