Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

Nyilvános pályázatot írtak ki a szegedi fedett uszoda tervezésére, a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas komplexum 2019 első negyedévére készülhet el - jelentette be a városfejlesztési alpolgármester.

Az önkormányzat az idei költségvetésbúl 500 millió forintot különített el az uszodaépítés előkészítésére. A SZEOL-pálya mellett épülő uszodában négy medence lesz: egy tízpályás, ötvenméteres versenymedence, egy bemelegítőmedence, egy meleg vizes tanmedence és egy meleg vizes lazításra használható ülőmedence - közölte az alpolgármester.

 

\"\"

 

Hozzátette, a hozzávetőleg tízezer négyzetméteres komplexum építésének előkészítése a helyi úszó- és vízilabda-egyesületekkel egyeztetve zajlik. Az uszodában ezerszemélyes fix lelátó lesz, amely szükség szerint bővíthető, és kialakítják a tévéközvetítésekhez szükséges infrastruktúrát is. A terveket szeptember 5-éig kell beadni, a tervismertetést várhatóan szeptember végén tartják majd. A kivitelezés mintegy három évet vesz majd igénybe, így ha a közbeszerzés rendben lezajlik, akkor az uszoda 2019 első negyedévére készülhet el - mondta Nagy Sándor. 

 

 

/T.D.