A Corteva Agriscience Szegeden nyitott kutatóközpontot

1,9 millió dolláros beruházással hozta létre a többféle növénykultúra tesztelésére és kutatására is alkalmas integrált központot a Corteva Agriscience.

A vállalkozás közleménye szerint a tisztán mezőgazdasági profilú nemzetközi vállalat hazai növénynemesítési és növényvédelmi kutatási képességeit - azok további fejlesztése mellett - szegedi kutatóközpontjában egyesítette, a központ így koordinációs feladatkört is ellát. Az új kutatóközpontban a harmincnégy alkalmazott közül nyolc kutató a vetőmag-nemesítéssel és a növényvédelemmel kapcsolatos innovációkra összpontosít. A növényvédő szer kutató-fejlesztő munkacsoport új gyomirtó-, rovarölő- és gombaölő szer hatóanyagok, termékek, valamint csávázási technológiák és biológiai növényvédelmi megoldások kifejlesztésére koncentrál, melyeket széles körű szántóföldi kísérletekben tesztel.
 
A Corteva Agriscience Szegeden nyitott kutatóközpontot
 
A Corteva Agriscience, Inc. tisztán mezőgazdasággal foglalkozó nemzetközi társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat. A Corteva 2019. június 1-jén vált független, tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. A Corteva piaci részesedése Magyarországon 2018-ban a növényvédőszer üzletágban 10 százalék, a vetőmagüzletágban 20-30 százalék között volt.
 
MTI/T.D.