Vízilabda mérkőzéssel nyitották meg a sportuszodát

Megtörtént a szegedi sportuszoda hivatalos átadása, a magyar és szerb férfi vízilabda-válogatott barátságos mérkőzésével nyitották meg a létesítményt. A járvány miatt egyelőre a nagyközönség nem veheti birtokba, de a Miniszterelnökség reméli, hogy a nyári olimpiára akár itt is felkészülhetnek a magyar sportólók.  

A Modern városok program keretében valósult meg a Szegedre épített fedett sportuszoda, amely egy bárki számára látogatható komplexum wellness részleggel, konditermekkel, étkezési egységekkel, gyermekmegőrzővel, tanulószobával. Helyet kapott a létesítményben egy nagy konferenciaterem, illetve sportközvetítésekre alkalmassá tették a sötétíthető medencecsarnokot.  

 

A magyar és szerb válogatott meccse

A magyar és szerb válogatott meccse

 

Az uszoda 13,3 négyzetméterén számos medencét építettek. Egy ötven méter hosszú, huszonöt méter széles, tíz pályás, 2,2 méter mély versenymedence a legszembetűnőbb. A lelátón 1169 ember nézheti az esetlegesen itt rendezett versenyeket. A versenymedence mellett egy sekélyebb, 25×15 méteres bemelegítőmedence is van a sportolók számára, de egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence és egy lazítómedence is épült Szegeden.  

A sportuszoda komplexumot 16 milliárd forintból építették meg. Az üzemeltetéshez a városi önkormányzat 400 millió forintot különített el az első évre, segítve ezzel a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltető munkáját.

 

M. A.  
 
Fotó: mti/ Rosta Tibor