Ultrahang hatása az arcfiatalításban Miért válasszuk a HIFU-t?

Manapság a bőrgyógyászok és a plasztikai sebészek már szike nélkül feszessé tudják varázsolni a laza, megereszkedett bőrt az arcon és a testfelületeken. Ma már ehhez nem kell sebet ejteni a bőr felszínén. Az egyik legnépszerűbb kezelés az ultrahang.

 

Több olyan megoldás létezik az arc megfiatalítására az életkorunktól, élethelyzetünktől függően, ami nem igényel tűszúrást. A botox egyeduralma lejárt, ma a kozmetikai ultrahang készülék viszi a prímet.

 

Hogy működik az ultrahang?

 

Az ultrahangos kezelés hanghullámokat alkalmaz, ezáltal fokozza a kollagén tárolását a bőr felszínén, és feszesíti a bőrt. Javítja a mérsékelten laza vagy megereszkedett bőr megjelenését azáltal, hogy fókuszált ultrahang energiát juttat a bőr felszíne alá. Ezáltal új kollagén, természetes fehérje létrehozására ösztönzi azt, ami a bőr fiatalosságát és rugalmasságát adja. Hatására a kezelés előrehaladtával a bőr elkezd megemelkedni, tonizálódni.

 

A nagy intenzitású fókuszált ultrahang (High-intensity focused ultrasound – HIFU) egy viszonylag új kozmetikai kezelés, ami a bőr feszesítését szolgálja. Sokak szerint az arcfiatalítás noninvazív, fájdalommentes verziója. 

 

A kollagén stimulálása fiatalít – ha időben kezelik

 

Számos kisebb klinikai vizsgálat eredménye igazolja, hogy a HIFU biztonságosan és hatékonyan alkalmazható arcfeszesítésre és a ráncok finomítására. A kezelés eredményei néhány hónapon belül jelentkeznek annak befejezése után, a műtéttel járó kockázatok vállalása nélkül.

 

Lehetséges kockázatok

 

Mint minden kezelésnek, az ultrahangnak is megvannak a maga kockázatai. Még ha minimálisak is, egy felkészült szakember segítségével érdemes lecsökkenteni őket. Ilyen kockázat lehet:

  • ideiglenes, enyhe bőrpír

  • átmeneti duzzanat, bizsergés vagy érzékenység

 

Hogy zajlik a kezelés?

 

Az eljárást végző orvos először alaposan megtisztítja a bőrt. Azután ultrahangos gélt alkalmaznak, majd bejuttatják a fókuszált ultrahang energiát a bőr felszíne alatti szövetekbe, ami a kollagén növekedését serkenti. Az ultrahangterápia szó szerint megkerüli a bőr felületét, és megcélozza a mély, strukturális bőrszöveteket, ahol a kollagén található. A kezelés a test saját regenerációs reakcióját használja a kollagénrostok szövetének felerősítéséhez. 

 

Az eljárás maga 30-90 percig is eltarthat a kezelt területtől függően. A páciensek eltérő kellemetlenséget tapasztalhatnak az ultrahang energia leadása közben. 

 

A legtöbb kliensnek csak egy kezelésre van szüksége, de ez esetenként eltérhet attól függően, hogy bőrük hogyan reagál az ultrahangra és a kollagén építésének folyamatára, valamint attól függően, mennyire vastag a bőrük. 

 

Az ügyfelek tapasztalhatnak néhány azonnali hatást, de a végső feszesség a kezelést követő két-három hónapon belül alakul ki. Az azt követő hat hónapon belül további javulás várható, a kezelés hatásai akár egy évig is fennállhatnak.