Újra megmozdulnak a szegedi egyetemisták a kikapcsolás jegyében

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjában most sem pihennek, kihívás elé állítják a szegedi egyetemistákat az SZTE Mozdulj! “Kapcsolj ki “programjával.

Az idei év minden fronton kibillent minket a komfortzónánkból, a kijárási korlátozások, online oktatási módszerek idején sajnos a testmozgás még kevesebb, mint általában vizsgaidőszakban.  
 
 
A kihívásban részt vevők önálló feladatokat végezhetnek, egyébként bármilyen mozgásformával részt vehetnek, betéri és kültéri sportot egyaránt választhatnak. A lényeg, hogy eredményeiket a CooSpace rendszerébe töltsék fel. 
 
Csoportosan most nem tudnak sportolni
Csoportosan most nem tudnak sportolni
 
 
Ehhez szükségük lesz vagy egy okosórára, vagy egy telefonos applikációra, amivel a sportolás során elégetett kalóriát rögzítik, és ezt töltik fel az egyetemi rendszerbe. 
Minderre Luca napjáig, december 13-ig van lehetőség, heti teljesítmény bontásban. A mottó: „Kapcsolj ki, mozdulj az egészségedért!” - áll az u-szeged.hu oldalon.
 
 
Az SZTE-mozdulj rendszeresen szervez az egyetem berkein belül és kívül is sporteseményeket, legutóbb a mellrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet októberben. Májusban sikerült “megkerülniük a Földet”, a jelenlegihez hasonló akció során, mindenki a saját otthonában sportolt, az így összegyűlt kilométerek tették ki a virtuális világ körüli utat. 

 

 

 

M. A.