Újabb óvodát korszerűsítenek a városban

Szegeden újabb óvoda felújítás veszi kezdetét. A Makkosházi óvodát közel 300 millió forintból modernizálják. 

280 millió forintból, nagyrészt Európai Uniós támogatással újítják fel Szegeden a Makkosházi óvodát. A Makkosházi óvoda épülete már a kilencedik óvoda, amely 2017 óta korszerűsítésre kerül a városban. Szeged önkormányzata a 220 millió forintos Európai Uniós támogatás mellett 60 millió forintos saját forrást is biztosít a beruházásra. 

Az önkormányzat közleménye szerint időszerű a felújítás, hiszen a több mint 100 férőhelyes óvoda panel technológiával készült még 1990-ben, tehát több mint 30 éve. 

szeged_ovoda_torzs

Az óvoda felújítások tovább folytatódnak Szegeden

A jelenlegi projekt részeként még 2021-ben elvégzik a külső nyílászárók cseréjét, továbbá az épületek homlokzati hőszigetelése is teljesen elkészül. A tetőfödém hő- és vízszigetelést kap és a villámvédelmi rendszert is korszerűsítik. A tetőre napelemeket telepít az önkormányzat és a belső elektromos hálózatot is megújítják. 

A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi Püspöki Építőipari Kft lesz. Az önkormányzat az elmúlt 4 évben összesen 2,3 milliárd forintot biztosított a szegedi óvodák felújítására, amelyből 1,7 milliárd forint uniós támogatás volt, míg közel 600 millió forint saját forrás. 

A Makkosházi óvoda felújítása után az óvodafejlesztési projekt a Gyertyámos utcai és a Tarjáni óvoda korszerűsítésével folytatódik. 

Forrás: MTI, Szegedi önkormányzat közleménye
CS.SZ.