Újabb fejlesztések a szegedi klinikán

Új koraszülött intenzív részleg, illetve új családbarát szülészet került kialakításra a szegedi klinikán. 

Újabb fejlesztéseket hajtottak végre a szegedi klinikán, hiszen a családbarát szülészet kialakítása mellett egy új koraszülött intenzív részleg is kiépítésre került. A beruházásnak köszönhetően a szegedi koraszülöttek ezentúl még nagyobb biztonságban lehetnek. 

“A kormány azért fejleszti országszerte a nőgyógyászati, szülészeti osztályokat és a koraszülötteket ellátó részlegeket, hogy fizikai és lelki biztonságot teremtsen a családoknak. Az új osztályokon klimatizált körülmények között, a lehető legmagasabb színvonalú eszközök és kiváló szakemberek látják el a pácienseket” - közölte az átadón Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

koraszulott_nyito

Még nagyobb biztonságban a szegedi koraszülöttek

Az miniszter azt is elárulta, hogy országszerte zajlanak a fejlesztések a szülészeti osztályokon, valamint a koraszülöttekkel foglalkozó részlegeken. Több mint 10 milliárd forintból fejlesztik ezeket a létesítményeket országszerte, amelynek köszönhetően eddig 21 koraszülött részleg fejlesztése történt meg. A felújított koraszülött részlegek közül a szegedi az egyik legnagyobb, továbbá ez nyújtja a legmagasabb színvonalat az ellátásban.

A szegedi kivitelezések ideje alatt korszerűsítették az újszülött osztályt és tágas betegterek kerültek kialakításra, továbbá légzésfigyelő eszközöket és fénykezelésre alkalmas inkubátorokat is beszereztek. A fejlesztésnek köszönhetően a koraszülött intenzív osztály a szülészet mellé került. 


Forrás: MTI
CS.SZ.