Új szalámi gyárat épít Szegeden a Pick

Szalámi gyárral bővül a Pick Szeged Zrt. A beruházás nagyságát jelzi, hogy az utóbbi 40 évben nem indított ekkora projektet a szegedi cég. 

Szegeden a Szabadkai úti telephelyén építi fel legújabb szalámi gyárát a Pick Szeged Zrt. A 150 éves élelmiszeripari cég az elmúlt 40 évben nem indított ekkora mértékű beruházást, az építkezés így hosszabb időt, körülbelül három évet fog igénybe venni. 

A cég célja a beruházással, hogy növeljék a téliszalámi-gyártás termelését, mivel a jelenlegi szalámi termelés elérte a maximális gyártókapacitást. Az új projekttel az export lehetőségeket is képes lesz hatékonyabban kihasználni a Pick Szeged Zrt. Az új gyár a Szabadkai úton épül fel és számos megújuló energiaforrást használnak majd a felépítés közben és után. A gyárban a legmodernebb technológiákkal fogják előállítani a szalámit.

pick_torzs

A projekt végére még több szalámit lesz képes gyártani a cég 

Az 1869-ben alapított cég szárazáru termékei az egyik legkedveltebbek Magyarországon és számos külföldi országban. A vállalat a legmagasabb minőségű áruk létrehozására törekszik, így már két Hungarikum címet is elnyertek. A Pick Szeged Zrt. a Bonafarm Csoporthoz tartozik, így ők Magyarország és egész Közép-Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata. A cég éves árbevétele mintegy 70 milliárd forint, exportja pedig a 60 millió forintot is meghaladja. 

A szegedi központtal rendelkező cég több mint 2000 munkavállalóval rendelkezik Szegeden, Baján és Alsómocsoládon. Termékeiket 35 országban és több mint 200 áruházláncban megtalálhatjuk. 

Képek forrása: Origó
CS.SZ.