Új pompájában csodálható meg a szegedi Móra parki szökőkút

Elkészült a szegedi Móra park, a Stefánia és a Roosevelt tér felújítása, melynek során a szökőkút is megújult, mindenki számára használható játszótér, tanösvények, szoborpark és friss zöld területek is a várják a városlakókat. 

Huszonnyolcezer négyzetméter újult meg Szegeden a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című projekt égisze alatt, összesen több mint 1, 6 milliárd forintból. 


Az összegből rengeteg zöldfelületet újítottak fel vagy hoztak létre, számos fát és díszcserjét ültettek. Hogy ez szép is maradjon, egy komplett öntözőrendszert is kialakítottak. 


Új járdaburkolatok is kerültek mindhárom területre, vadonatúj padok, szemetesek és kerékpártárolók is a parkok részei. A Roosevelt téri játszótéren integrált játszóeszközök is vannak már, hogy fogyatékossággal élő gyerekek és társaik is használhassák. A Stefánia új fitnesz eszközöket kapott. 

A szegedi szökőkút

A szegedi szökőkút


A múzeum előtti burkolaton királyi címerek tanösvénye is látható, de a régi vár és a jelenlegi belvárosi térkép is fellelhető.  


A szobrokat felújították és új, láthatóbb helyre rakták őket, hogy Móra Ferenc, Mikszáth Kálmán, Juhász Gyula vagy épp Tömörkény István is méltó helyről figyelhessék az erre elhaladó felnövő nemzedékek sokaságát.  


A szökőkút csodás zenére írt programmal várja a kíváncsiskodókat, a ritmusra feltörő, megvilágított vízjátékot november végéig biztosan látni lehet még, aztán tavasszal újult erővel nyújt rendszeresen szép látványt. 


A környék lámpái led-világítással gondoskodnak a takarékosságról, a kiépített kamerarendszer pedig a biztonságról. 

 

M. A. 

Fotó: szeged.hu