Új napelempark épül Szegeden

Több mint 40 ezer napelemet telepítenek a Csongrád-Csanád megye székhelyén. 

Újabb energiahatékonysági nagyberuházás indul Szegeden. Csongrád-Csanád megye székhelyén most több mint 40 ezer napelemet telepít az MVM Csoport. Az új napelempark a város északi részére kerül, ahol körülbelül 60 hektár terület szabad a park építésére. A napelempark várhatóan jövő nyártól üzemel majd.

A parkot a csoport egyik leányvállalata az MVM Zöld Generáció Kft. építi fel Szegeden, ahol az erőmű teljesítménye nagyjából 24 megawatt lesz. A projekt közel 10 milliárd forintos keretösszegű, melyből több milliárd forintot is az európai uniós pályázati források biztosítanak.

napelem_szeged_torzs

Számos napelemparkkal bővül hazánk

A beruházás bejelentésén elárulták azt is, hogy az erőmű legalább 12 ezer környékbeli háztartásnak képes kielégíteni a villamosenergia szükségletét, amellyel nagy arányban képesek csökkenteni a szén dioxid kibocsátást. 

Ugyanakkor az MVM azt is kiemelte, hogy a szegedi beruházás mellett számos városban telepítenek a közeljövőben új napelem parkokat a csoport “Megújuló Program” nevezetű fejlesztési sorozatában. Jelenleg több mint 30 helyen folynak az építkezések, hogy Magyarország még zöldebb állam legyen.

Forrás: MTI
CS.SZ.