Új fejlesztések, új munkahelyek várhatók a szegedi Lufthansa Systemsnél

A szegedi Lufthansa Systems Hungária Kft. bővíti fejlesztő és tesztelő részlegét, ezzel a gazdasági szerepvállalásuk növelése mellett több munkahelyet teremtve a városban. 

A szegedi székhelyű Lufthansa Systems Hungária Kft. szoftverfejlesztési és tesztelési bővítésbe vág. Java és JavaScript fejlesztőkből, mérnökökből legkevesebb 13-at vesznek még fel a vállalathoz.

A légiközlekedésben használt szoftvereiket kis és nagy légitársaságok is használják, az új fejlesztésekkel szélesíthetik megrendelőik sorát. 


Fritz Zsombor, a részleg vezetőjének elmondása szerint dinamikus fejlődésről van szó, irodájuk fél éve nyílt Szegeden, és szerencsére a járványhelyzet miatt sem kellett lemondaniuk a munkavégzésről vagy a növekedési terveikről. 

 

A szoftverek elengedhetetlenek a biztonságos repüléshez

A szoftverek elengedhetetlenek a biztonságos repüléshez

 


A kölni székhelyű Lufthansa Európa legnagyobb légitársasága. A leányvállalata 1995 óta Budapesten és fél éve Szegeden van jelen irodáival, közel négyszázötven embernek adva munkát. Háromszáz légitársaság számít a fejlesztéseikre, amelyekkel biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé.

 
Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, továbbá a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végig kísérő digitális megoldások - áll a társaság közleményében. 

 

M. A. 

Forrás: mti