Új extrémsport pálya épül Szegeden

Szegeden az Erzsébet Ligetben kap helyet az új extrém sport pálya, amelynek főként a gördeszkások és a görkorisok veszik majd nagy hasznát. 

80 millió forintból készül új gördeszka- és görkorcsolya pálya Szegeden az Erzsébet Ligetben. A liget területén egy több mint 600 négyzetméteres pálya kerül kivitelezésre, amelynek munkálatai már idén ősszel elkezdődnek. A pálya 2022 tavaszán kerülhet átadásra. 

A jelenlegi gyakorló pálya már régi és megrongálódott, ezért időszerű a felújítás, hiszen a városban sokan űzik a két sportágat. A gördeszkázás például világszerte egyre elismertebb és népszerűbb, illetve az idei tokiói olimpiai sportágai közé is bekerült. 

extrem_sport_szeged_torzs

Az új sportcsarnok mellett új extrémsport pályával gazdagodik Szeged

A 80 millió forintos projektből 30 millió forintot az Országos Görpark Program biztosít, a fennmaradó 50 millió forintot pedig a Szegedi Önkormányzat saját költségből finanszírozza. 

Az új pálya nem csak gyakorlásra és edzésre lesz alkalmas, hanem sportrendezvények és sportversenyek megrendezésére is. Továbbá, a felújított sportpálya mellett újabb zöldfelületek is létrejöhetnek Szegeden, amelyek kiváló közösségi terek lehetnek. 

CS.SZ