Tehetséggondozó központ alakul Szegeden

Újabb egyetemi képzések indulnak Szegeden, köszönhetően annak, hogy tehetséggondozó központot alapít a városban a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Szegeden nyitja meg regionális tehetséggondozó központját a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A Mathias Corvinus Collegium nem csak Magyarország, de az egész Kárpát-medence legfontosabb tehetséggondozó intézményeként üzemel. Már 25 éve tartanak az általános iskolai tagozatoktól - felnőttkorig ingyenes tehetséggondozó képzéseket. 

Az MCC programjának lényege, hogy a hagyományos oktatást egyetemi oktatással és magas szintű képzésekkel egészítik ki, mégpedig úgy, hogy az több tudományágat és szakterületet is érint. 

Az új regionális tehetséggondozó központ a Bartók Béla Művelődési Ház épületében jön létre, amelyet először fel kell újítani. Az alapítvány a városban a tehetséggondozás úttörője lenne. A Bartók Béla Művelődési Házat a lehető leggyorsabban felújítaná az MCC.

mcc_szeged_torzs

A Bartók Béla Művelődési Házban zajlanak majd a képzések

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, illetve a kuratórium elnöke elmondta, hogy az alapítvány szoros partneri viszonyt szeretne kiépíteni a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE), hiszen ezáltal a képzések színvonalát is képesek tovább növelni. Az MCC nem csak egy kiegészítő segítséget nyújtana a diákoknak, hanem a nemzetközi kapcsolatrendszerbe is bevonná őket. 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) az általános iskola ötödik osztályától egészen az elsőéves egyetemista korosztályig indítja el Szegeden a tehetséggondozó programokat, amelyekre a jelentkezés teljesen ingyenes. 

Forrás és képek: MTI, Mathias Corvinus Collegium (MCC) hivatalos honlapja
CS.SZ.