Szoftverfejlesztő-részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Szegeden

A légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő és tesztelő részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Kft. Szegeden.

Az informatikai vállalat 10-15 fővel indítja el szegedi egységét, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül az iroda létszáma. Jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems - éppen Magyarországon - létrehozta első külföldi leányvállalatát. A cég tájékoztatása szerint a jól képzett informatikai szakembereknek és a kíváló informatikai felsőoktatásnak köszönhetően Magyarország meghatározó szerepet játszik a vállalat stratégiájában. Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikus-képzés, a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést is kötött az egyetem informatikai karával.

 

Szoftverfejlesztő-részleget hoz létre a Lufthansa Systems Hungária Szegeden

 

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások. A vállalat szegedi részlegén dolgozó szakemberek - köztük Java- és frontend-fejlesztők, valamint data engineerek - e termékek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd.