Szegeden ruház be a Continental

Jövő technológia megoldásokkal bővít Szegeden az egyik legnagyobb autóipari cég.

Ismét egy elismert multinacionális vállalat befektetését jelentették be Szegeden, hiszen a városban újabb fejlesztéseket indít a Continental. A nagyvállalat közleményéből az is kiderült, hogy a projekt a jövő technológiákhoz szorosan kapcsolódik.

A Continental egyébként az egyik legfejlettebb technológiát alkalmazó autóipari cég a világon. A vállalat évről-évre egyre több olyan beruházást indít, amely a robotikához és a mesterséges intelligenciához köthető. Hazánkban több gyárral is rendelkeznek, ahol abroncsokat és fékrendszereket gyártanak.

continental_torzs

Világszerte elismert cég választotta Szegedet

A szegedi bővítés eredményeképp egy olyan üzemet építenek fel, ahol az önvezető megoldásokat tudják tökélyre fejleszteni. Szegeden korábban még nem hajtott végre ilyen komoly beruházást a cég. 

A német nagyvállalat a közleményében tudatta azt is, hogy elégedettek a több évtizedes eredményekkel Szegeden, ezért választottak ezt a várost a szoftverfejlesztés helyszínéül. Szeged mellett szólt az is, hogy rendkívül elismert és modern a város felsőoktatása. 

A Continental olyannyira komolyan gondolja a magyar innovációkat, hogy még a cég központi Mesterséges Intelligencia Fejlesztési épületét is hazánkban hozták létre. 

Forrás: Continental
CS.SZ.