Szegeden bővített a Florin Zrt.

Közel 700 millió forintból épített új gyártócsarnokot Szegeden Florin Zrt. Az új üzemmel a gyártókapacitások is jelentősen bővülnek. 

Átadásra kerültek Szegeden a Florin Zrt. legújabb beruházásai és fejlesztései. A szegedi cég új gyártócsarnokot épített, amelynek eredményeképp komoly mértékben képes megnövelni gyártási kapacitását. A kapacitásbővítés azért volt fontos a cégnek, mert ma már nem csak Magyarországon, hanem az exportpiacokon is értékesítik termékeiket. 

A Florin Zrt. több mint 500 féle háztartási tisztítószert, kórházi és lakossági fertőtlenítőt, illetve testápolási terméket készít a szegedi üzemben. Az iparág egyik jelentős szereplői a hazai piacon, amelyet az árbevételük is szemléltet, hiszen tavalyi  bevételük 6,42 milliárd forintra nőtt. A Florin Zrt. 2020-ban és 2021-ben nagymértékben fejlesztette és jelentősen bővítette gyártókapacitását. A projektek révén a termelés rendkívül rugalmasan átalakítható a megrendelések függvényében. 

florin_torzs_sze

A cég számos háztartási cikket gyárt

A vállalat a 700 millió forintos beruházáshoz 322 millió forintos európai uniós támogatást kapott. Az új csarnok felépítése jelentősen hozzájárul a gyártó kapacitás növeléséhez, de nem csak építkezési munkálatok történtek a cég telephelyén, hanem korszerű eszközbeszerzések is. A Florin Zrt. közleménye szerint a projektnek köszönhetően 200 százalékkal bővül a gyártó kapacitás.

A beruházásnak köszönhetően a cég képes volt megőrizni mind a 86 alkalmazottját, illetve 17 új munkavállalót is fel tudtak venni. 

Forrás: MTI, Florin Zrt.
CS.SZ.