Szeged lesz a vizes világbajnokság egyik színtere

Az idén megrendezésre kerülő fukuokai vizes vb helyett Magyarország lesz a beugró, de korántsem csak Budapest, Szeged, Sopron és Debrecen is részt vesz a rendezésben.

„A 2022-es vizes világbajnokság vízilabda tornájának Szeged lesz az egyik házigazdája. Mind a férfi, mind a női mezőnyben egy-egy csoportküzdelemnek lehetünk majd szemtanúi a júniusi világbajnokságon.” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Molnár Tamás, a FINA vízilabda-bizottságának tagja, illetve a honi vízilabda szövetség alelnöke. Ezen felül a kieséses szakasz meccseit és a helyosztó mérkőzéseket is a szegedi uszodában fogják lebonyolítani.
 
A településen minden feltétel adott a vb sikeres megrendezéséhez: a tavaly átadott 16 milliárd forintos kormányzati forrásból épült Tiszavirág uszoda világszínvonalú, mindemellett kiváló a város tömegközlekedése, szállodai és szálláskapacitása.
 
A vb június 18. és július 3. között kerül megrendezésre. A világbajnokság rengeteg megfizethetetlen előnnyel jár a rendező országnak, és természetesen a városoknak is, elég csak a turisztikai bevételekre gondolni.
 
 
G.B.