Sportszergyártó ruházott be Szegeden

Több 100 millió forintos innovációt indított egy sporteszköz gyártó cég a városban.

Egy szegedi cég uniós támogatással bővítette tovább gyártókapacitását Szegeden. A szóban forgó vállalat a Kayakfirst Kft. és beltéri használatra alkalmas kajak-kenu sporteszközöket készítenek a városban.

A cég fejlesztése rendkívül innovatív, hiszen lehetővé teszik az alapvetően tavaszi és nyári sportágak téli gyakorlását, illetve a valós vízfogási érzetet. Az innováció azért is számít egyedinek, mert rendkívül kevés helyet foglal el egy vásárló otthonában vagy az edzőteremben.

kajak_torzs

Az eszköz úgy lett kifejlesztve, hogy valós vízi érzetet adjon

A szegedi vállalat újonnan kifejlesztett eszköze tökéletesen alkalmas a SUP, a sárkányhajó, a kenu és a kajak sportágak beltéri kivitelezéséhez.

A Kayakfirst Kft. körülbelül 300 millió forintból bővítette tovább tevékenységét, amelyből egy közel 2000 négyzetméteres gyárat építettek fel. A projekt eredményeképp a sportszerek létrehozásához szükséges összes gyártási folyamat a szegedi helyszín kezébe fog kerülni.

Jelenleg közel 70 országba szállítanak termékeket, továbbá létrehoztak egy modern telefonos applikációt is, amelyet már több mint 10 ezer felhasználó böngész napi szinten. 

Forrás: MTI
CS.SZ.