Óvodafelújítási-program indult

Uniós támogatással újul meg idén öt, a következő esztendőben várhatóan 9-11 óvoda épülete - jelentette be Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

Az öt épület rekonstrukciója 750 millió forintba kerül, melyből 650 millió forint az uniós támogatás, a fennmaradó részt saját bevételeiből fedezi az önkormányzat. Az óvodák további rekonstrukciója az építőipari-árak emelkedésének függvénye: a Terület- és Településfejlesztési Program keretében 3,2 milliárd forintot különítettek el, amely kilenc, tíz vagy tizenegy épület felújítására lesz elegendő.

 

Felújítják a Tabán utcai óvodát - forrás: szeged.hu

A felújítások mellett játékokat, illetve bútorokat is vásárolnak a gyerekeknek

 

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester elmondta, korábban - a magánlakásokkal ellentétben - nem volt pályázati forrás a paneltechnológiával épült közintézmények korszerűsítésére. A TOP keretéből azonban már lehetőség nyílik erre. Jelenleg a Tabán utcai óvodát újítják fel, a június végéig tartó munkálatok során hőszigetelik az épületet, kicserélik a nyílászárókat és burkolatokat, korszerűsítik az elektromos- és fűtési rendszert, és részben akadálymentesítik az épületet.

 

/T.D.