Növeli gyógyszergyártási kapacitását a szegedi Goodwill Pharma

Szegeden újabb egészségipari fejlesztés valósul meg. A Goodwill Pharma Kft. 240 millió forintos támogatást is kapott az Európa Uniótól a beruházás megvalósításához. 

Tovább növeli gyógyszergyártási kapacitását szegedi üzemében a Goodwill Pharma Kft. A kapacitásnövelő fejlesztés megvalósításához a cég közel 240 millió forintos támogatást kapott az Európai Uniótól. 

A Goodwill Pharma küldetése, hogy innovatív megoldásokkal szolgálják az egészség fenntartását. Kiváló minőségű és gyógyító hatású termékek gyártásával foglalkoznak. Gyógyszereket, táplálékkiegészítőket és orvostechnikai eszközöket is készítenek annak érdekében, hogy javítsák az életminőséget. 

A Szegeden működő vállalat 2020-ban adta át legújabb étrendkiegészítő üzemét, de már akkor is gondoltak arra, hogy a gyár később a gyógyszergyártási feltételeknek is megfeleljen. A jelenlegi fejlesztés a tavalyi beruházás folytatásának mondható, hiszen az üzembe olyan eszközöket és berendezéseket fognak telepíteni, amelynek eredményeképp a tavaly átadott üzemben gyógyszert is lehet gyártani a jövőben. 

goodwill_torzs

A cég készítményei a legtöbb hazai patikában megtalálhatók

A vállalat vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek gyártásával is foglalkozik az étrendkiegészítők és gyógyászati tápszerek készítésén felül. A gyógyszergyártásban elsődlegesen a reumatológia, a fertőző betegségek, a neurológia, a gasztroenterológia, a fül-orr-gégészet, az emésztőrendszeri megbetegedések, az allergiás megbetegedések, az urológia, az ortopédia, a traumatológia, az andrológia, a pszichiátria és a fogászat területén rendelkeznek innovatív terápiát biztosító készítményekkel. 

A jelenlegi beruházást 2022. februárjában tervezik befejezni. 

Forrás és nyitókép: MTI, Goodwill Pharma