Nem okoz több problémát az eső Szeged útjainak

Mintegy tizenhat kilométer hosszan újítják meg Szegeden a csapadékvíz-elvezető rendszert, a munkálatok már elkezdődtek a városban. 

Az ország több nagyvárosában is problémát jelent a nem megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszer, ezt most Szegeden rendbe tudják rakni, a munkálatokat már el is kezdték, hogy azonnali és hosszú távú megoldás születhessen. A kisebb esőzésektől kezdve a hirtelen lezúduló csapadékmennyiségig mindent elnyel majd a rendszer, a tervek szerint legalábbis.

A fő cél az, hogy a csapadék a Holt-Marosba jusson, ehhez építenek ki egy komplett, a várost gyakorlatilag átszelő rendszert.

 

Nem fog állni a víz az utcákon

Nem fog állni a víz az utcákon

 

Újszegeden 4336 méter hosszú csapadékvíz-elvezető rendszer lesz, Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, itt a Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatornát újítják meg és bővítik. Ezen felül Marostőn kilenc utcában várhatók munkálatok, mederburkolást végeznek a Kürü árkon és itt a vége: három szivattyúállásos átemelőt építenek ide, amelyen keresztül a hömpölygő víztömeg a Holt-Maros részévé válhat.  

 

A jövő év végére befejeződő projekt 1, 334 milliárd forintból valósul meg, ebből 1 milliárd Európai Uniós támogatás. 

 

M. A. 

Forrás: mti