Milliárdos útfelújítások indulnak Szegeden

Több, mint egymilliárd forintból korszerűsítik a gazdasági utakat Szegeden - közölte a polgármesteri hivatal. 

Szeged MJV Polgármesteri Hivatalának közleménye szerint 1,327 milliárd forintból újítják fel a belterületi gazdasági utakat Szegeden. A fejlesztésekre 1,23 milliárd forintos uniós támogatás érkezett, a többi hiányzó 97 millió forintot pedig az önkormányzat pótolja ki saját forrásból. A kivitelezések célja, hogy további beruházásokra és bővítésre ösztönözze a már jelenleg is a területen működő ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalatokat, valamint, hogy további cégeket csábítsanak a területre letelepedés céljából. 

Az utak korszerűsítése 3 helyszínen és 3 ütemben fog megvalósulni. Az útfejlesztések 112 hektárnyi terület megközelítését teszik könnyebbé, amely területen jelenleg is 50 vállalkozás több 100 munkavállalója tevékenykedik. 

“A beruházás első ütemében a Dorozsmai úti jelzőlámpás csomópont készül el a Kollégiumi út és a Házgyári út találkozásánál, valamint a Házgyári út rekonstrukcióját végzi el a szegedi Norbo-Ép Kft.” - írják a közleményben.

Forgalomirányító lámpa rendszert telepítenek a csomópontban, valamint az útburkolatot is kicserélik és átépítésre kerülnek a területen lévő buszmegállók. Újabb aszfalt utakat és járdákat építenek, valamint a már meglévő járda szakaszokat felújítják és kerékpáros útszakasz is kialakításra fog kerülni. Az első ütem részeként közel 1 kilométeres szakaszon a közvilágítás is elkészül. 

szeged_utfelujitas_torzs

Hamarosan munkagépek lepik el a szegedi gazdasági utakat

A második ütemben a Strabag Építőipari Zrt. a Vágány, a Tűzoltó, a Vásár utca, valamint a Cserje sor felújítását végzi el.  Mintegy 1,5 kilométer aszfaltos út újul meg, melyből 460 méter hosszon új útalap is épül, és 1703 méteren új járda készül.” - közölte a polgármesteri hivatal.

A második ütemben szintén kialakításra kerül a még hiányzó közvilágítási hálózat, illetve kerékpáros útszakaszokat is létrehoznak. Felújításra kerülnek továbbá a második kivitelezési szakasz területén lévő buszmegállók és a rossz állapotú vasúti átjárók.    

A harmadik beruházási szakasz, amelynek célja a Városgazda utca felújítása lesz, a közbeszerzési eljárás után indul el. Forrás: MTI, Szeged MJV Polgármesteri Hivatalának közleménye
CS.SZ.