Megnyitotta kapuit a Siha közi bölcsőde

A kilencvenhat személyes szegedi Siha közi bölcsőde január 4-én reggel nyitott meg újra. Az intézményt 363 millió forintból sikerült felújítani. A teljes rekonstrukciót az Európai Unió is támogatta. 

A Siha közi bolcsőde emellett 49 millió forint önerőt is belefektetett a régóta várt korszerűsítésbe. A városban eddig hat bölcsit újítottak fel, és 2021-ben még legalább egy esik át fejlesztésen, a Vitéz utcai intézmény. A Marostői városrészbe egy teljesen új épületet szeretnének felhúzni a legkisebbek számára.

 

Játszhatnak a gyerekek

Játszhatnak a gyerekek

 

Az újrókusi bölcsőde energetikai felújításon esett át. Új nyílászárókat kapott, falait leszigetelték és bevakolták. A teljes fűtésrendszert kicserélték, hő- és vízszigetelést kapott a tető, amelyre napelemeket is szereltek. Emellett fontosnak tartották az épület akadálymentesítését, az elektromos hálózatot és a vizesblokkokat korszerűsítették, új burkolatokat kaptak a helyiségek. A tornaszoba nagyobb és korszerűbb lett. A kültéren a járdák új burkolatot kaptak, árnyékolókat szereltek fel és parkosították az udvart.  

 

M. A. 

Forrás:mti