Jövő technológiai projektek Szegeden

Ismét egy mesterséges intelligencia beruházás része lett a szegedi egyetem.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói és szakemberei már eddig is rengeteg olyan projektben vettek részt, amelyek a digitalizációhoz, a jövő technológiákhoz, a robotikához vagy éppen a mesterséges intelligenciához kapcsolódnak.

Az év eleji beszámolók alapján úgy tűnik, hogy 2023-at is egy jelentős kutatás-fejlesztési programmal kezdi meg a szegedi felsőoktatási intézmény.

Az egyetem most a FrontEndART Kft. kutatóival vesz részt egy nagyszabású nemzetközi beruházásban. A program célja, hogy a szakemberekkel közösen egy olyan mesterséges intelligencia szoftvert fejlesszenek ki, amely képes automatizáltan megoldani az olyan program hibákat, amelyek nagy kárt okoznak a rendszerben.

szeg_fut_torzs

Nagyszabású projektben az SZTE

Az innováció egyébként Optimal Management of Demand (OMD) néven fut és hazánkon kívül még 5 ország a részese. A beruházás 100 százalékban a mesterséges intelligencia vezérelt megoldásokon alapul.

A kifejlesztett alkalmazás a jövőben automatizáltan képes lesz kezelni az ügyfél kérelmeket, mindemellett pedig rengeteg szektorban bevethető lesz.

Többek között a szoftverfejlesztés, az elektronikus kereskedelem, az egészségügy, valamint az igazságszolgáltatás iparágában is meg tudja majd oldani a felmerülő problémákat.

Forrás: MTI
CS.SZ.