Innovatív szigetelőanyagot állítottak elő Szegeden

Egy szegedi telephellyel rendelkező cég teljesen új szigetelőanyagot állított elő, amellyel lényeges energia-megtakarítás érhető el. A Bodrogi Bau Kft. legújabb termékét a 2019-ben megépített polisztirol hőszigetelő gyárában állították elő. 

A Bodrogi Bau új szigetelőanyaga akár húsz százalékos fűtési energia-megtakarítást is lehetővé tesz. A technológia termése a magyar piacon kapható legjobb grafitos expandált polisztirol (EPS) szigetelőanyag lett, mely rendkívüli szigetelő hatással bír - mintegy húsz százalékkal növelhető e tulajdonság általa. Régi és új épületeknél is használható, zártcellás szerkezetű polisztirol gömbök alkotják szerkezetét, amelyek közt levegő található. A termék időtálló, mert a levegő zárt cellákban van, ahonnan nem tud eltávozni. 
 
 
Homlokzati hőszigetelés
Homlokzati hőszigetelés
 
 
A hagyományos szigetelési eljárásoknál nem drágább, de azokhoz képest jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el általa.
 
A hódmezővásárhelyi székhelyű cég még 2019-ben hozott létre egy gyárat egymilliárd forintból Szegeden, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal gyártanak polisztirol hőszigeteléseket. Ebben az üzemben hozták létre az innovatív terméküket is.  
 
 
M. A.