Innovatív gyár épül a városban

Jelentős innovációba kezd egy feldolgozó cég Szeged városában.

Mintegy 500 millió forintos beruházást indít Szegeden a Multigrade Kft. A Multigrade Környezetvédelmi Kft. egy modern gumihulladék-feldolgozó gyárat épít fel a városban. A projektre a vállalkozás Európai Uniós támogatást is igénybe vesz.
 
A cég egyébként már közel 30 éve alakult meg Szegeden, a folyamatos beruházásoknak köszönhetően pedig mára az egyik legnagyobb piaci szereplővé váltak Magyarországon az iparágban.
 
uzem_torzs
Az új gyár jelentősen megnöveli a gyártási kapacitást
 
Rendkívül modern technológiai fejlesztéseket hajtanak végre évről-évre, ezáltal a jövőjük is eredményesnek ígérkezik. A cég főleg veszélyes és nem veszélyes hulladékok szállításával, hulladékok kezelésével és víz kezeléssel, valamint kármentesítéssel foglalkozik.
 
A modern gyár felépítésével az a Multigrade Kft. célja, hogy tovább erősítsék a versenyképességünket és a piaci szerepüket az országban. Az új csarnokot a jelenlegi Dorozsmai úti telephelyen építik fel.  
 
A projekt által egy 2500 négyzetméteres csarnok épül fel, amelyet a legmodernebb technológiával felszerelt gép sorokkal fognak működtetni. A gyár a felépülése után több ezer tonnával fogja megnövelni a cég éves feldolgozó kapacitását.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.