Idén is saját alkalmazást fejlesztett az SZTE a Kutatók Éjszakájára

2021-ben is részt vesz a Kutatók Éjszakája programsorozatban a Szegedi Tudományegyetem, ahol egészen pontosan 334 program várja a látogatókat. 

Rengeteg programmal és saját fejlesztésű applikációval várják az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatók Éjszakája nevezetű hétvégi programsorozat alkalmával. A Kutatók Éjszakáját idén szeptember 24-én és 25-én rendezik. Szegeden egészen pontosan 334 program lesz elérhető az éjszaka folyamán.  

Az európai eseménysorozatot 2005 óta rendezik meg, az érdeklődők pedig a különféle tudományterületek világát és titkait ismerhetik meg az éjszaka során. A tudományágakat és kutatói munkákat népszerűsítő rendezvény látogatása teljesen ingyenes. 

kutatok_ejszakaja_torzs

A 3D-s nyomtatók működését is megismerhetik a résztvevők

Az éjszakához kapcsolódóan a szegedi egyetem egy saját applikációt is kifejlesztett, amelynek segítségével a résztvevők sokkal könnyebben tájékozódhatnak, hogy melyik program hol és mikor kerül megrendezésre. Az applikáció Androidon és IOS-en is elérhető. 

A szegedi éjszakát olyan tudományágak és programok színesítik, mint a 3D-s nyomtatás jellemzői, a drónok világa, az ókori történetírás, vagy éppen az, hogy a járvány milyen hatással van a turizmusra. A szórakoztató és inspiráló előadások, laborbemutatók minden korosztályt megmozgatnak. 

Forrás: SZTE, Kutatók Éjszakája 2021
CS.SZ.