Hajózási szoftvert készítettek Szegeden

Egy olyan alkalmazást hozott létre egy szegedi vállalkozás, amely a vízi közlekedést támogatja.

Tovább digitalizálódik hazánkban a hajózás, hiszen egy szegedi kötődésű cég olyan alkalmazást fejlesztett, amely a vízen történő navigációt segíti, illetve biztonságosabbá teszi a közlekedést.
 
A szóban forgó vállalat egyébként a Griffsoft Informatikai Zrt. A cég több mint 1 milliárd forintból kivitelezte a fejlesztést, amely elsődlegesen a légköri adatok elemzésére, illetve kiértékelésére specializálódott.
 
hajozas_torzs
Az applikációval biztonságosabbá válik a hajózás
 
A Griffsoft Informatikai Zrt. a SOFT-ADVISE Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. segítségével, a Neumann János Egyetemmel, illetve az ÁBRIS Informatikai és Tanácsadó Kft. támogatásával hajtotta végre a projektet.
 
Az innováció elején a cégek különféle meteorológiai adatok után kutattak, majd ezt követően elkezdték megtervezni a szükséges szenzorokat és azt, hogy milyen technológiával hozzák létre az új szoftver.
 
A hosszú munkálatok eredményeképp jött létre a Vize szoftver, amelynek köszönhetően rendkívüli részletességgel tudják lekérni az időjáráshoz és a terepviszonyokhoz kapcsolódó adatokat az applikáció használói.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.