Fejlesztések várhatók a Szegedi Tudományegyetemen az új partnerségnek köszönhetően

A Szegedi Tudományegyetemmel és még 4 további felsőoktatási intézménnyel kötött stratégiai megállapodást a Mészáros Csoport.

Új partnerrel bővült a Szegedi Tudományegyetem és még további 4 magyarországi felsőoktatási intézmény. Az egyetemek a Mészáros Csoporttal kötöttek stratégiai megállapodást, amelynek köszönhetően számos fejlesztés várható a szegedi felsőoktatási intézményben is. 

A partnerség eredményeképp Szegeden a kutatás-fejlesztési projektek ezentúl nagyobb támogatásban részesülnek, mindemellett pedig újabb termék fejlesztéseket és gyakorlati képzéseket indíthat az egyetem, ráadásul a doktori képzés is nagyobb támogatásban részesül majd. A csoporttal kötött megállapodás új ösztöndíj programokat is tartalmaz, amelynek köszönhetően az egyetemi hallgatók még jobban kibontakoztathassák a bennük rejlő potenciált. 

szte_megallapodas_torzs

A képzések és a kutatások még gyakorlatiasabb formát kapnak 

Az egyetemek képzéseibe ezentúl a Mészáros Csoport szakemberei is be lesznek vonva, hogy még gyakorlatiasabbak legyenek a tanagyagok. Az ösztöndíjprogramokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóknak a cégcsoport hosszú távú és biztos karrierlehetőséget kínál, ezáltal a diákok elhelyezkedési lehetőségeit nagyban bővíti a program. 

A Mészáros Alapítványt még 2016-ban hozták létre azzal a céllal, hogy a felsőoktatási tanulmányokat folytató diákok ösztöndíjakat kapjanak. Az elmúlt 5 évben közel 1000 diák részesült összesen 460 millió forintos támogatásban. 

Forrás és képek: MTI, Szegedi Tudományegyetem, Origó
CS.SZ.