Február végén nyitják meg a sportuszodát

Szeged legújabb büszkesége, a fedett sportuszoda végre megépült, a használati engedélyt is megkapta, így február 20-án meg is nyitják egy magyar-szerb barátságos válogatott vízilabda-mérkőzéssel.   

Az uszoda műszaki átadása február másodikán történt Szegeden, a polgármester, Botka László méltatta az elkészült komplexumot. Szerinte az egyik legmodernebb és legszebb épületről van szó.

Az uszodát a Modern városok program keretében építették meg 16 milliárd forintból. Amíg a kijárási korlátozások érvényben vannak, nem nyitják meg, de a tervek szerint február 20-án már válogatott mérkőzést is játszhat a vízilabda csapat. A meccset közönség nélkül játszanák, melyet a tévé élőben közvetít majd.

 

Nyáron talán már lehet úszni

Nyáron talán már lehet úszni 

 

Az uszoda 13, 3 ezer négyzetméter területen helyezkedik el. Egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található itt. A lelátó 1169 fő befogadására alkalmas. 2021-ben a város is támogatást nyújt az üzemeltetéshez, az önkormányzat költségvetéséből 400 millió forintot különített el erre a célra. 


Néhány különlegességre is felhívták a figyelmet az átadón. A csarnok természetes megvilágítású, ám szabályozható a sötétítés. A versenymedence mellett bemelegítőmedence és lazítómedence is várja a sportolókat. Wellness részleg is kapott helyet az épületben, üzlethelyiségek, büfék, irodák és konditerem is megtalálható Szeged új úszócsarnokában. 

 

M. A. 

Forrás: mti