Elrontott utazások - hogy kerüljük ki?

Szinte mindenkinek van olyan vicces, vagy éppen kellemetlen sztorija, mely utazással kapcsolatos. Ezek a kínos szituációk ugyan megnehezítik az elindulást, de egy utána következő, szuper nyaralás megszépíti a rossz emlékeket.

 

A legkényelmesebb és leggyorsabb utazási mód, ha lehetőség van rá, a repülés. Viszont minél többet utazunk, annál nagyobb az esélye, hogy nem csak a jó dolgokat élvezhetjük a repülőútból. Elveszett csomagok, lekésett járatok, vagy téves hatósági intézkedés, bármelyik megtörténhet. A Liszt Ferenc repülőtéren és történhet malőr, de van jó néhány tipp, mellyel a kockázatot minimálisra csökkenthetjük.

 

Füstbe ment nyaralás

 

Minden fórumon hallhatjuk, illetve olvashatjuk, hogy mindenképpen legalább 2 órával a repülőgép indulása előtt érdemes kiérni a légikikötőbe. Ha egy kis porszem kerül a gépezetbe, akkor akár a nyaralásunkat is lekéshetjük. Ennek oka lehet akár az, ha nem sikerül időben bepakolni a bőröndöket, vagy a figyelmeztetés ellenére indulás előtt 2 órával még a belvárosban kutyát sétáltatunk és késve indulunk. 

 

Az is előfordulhat, hogy ugyan teljesen időben startolunk el, de nem sikerül parkolnunk és biztonságban letenni autónkat, így a beszállást lekéssük. Hogy ne menjen el az orrunk előtt a repcsi, az ajánlott időintervallum betartása igen ajánlott és érdemes a ferihegyi repülőtér szabadtéri parkolójában előre, online parkolóhelyet foglalni. 

 

Ha nem száll le időben a repülőnk, akkor akár a csatlakozásunkat is lekéshetjük

 

A parkolási lehetőségekről a bud parkolás weboldalon tájékozódhatunk. Akár rövid-, akár hosszú távra tervezünk, a korszerű, őrzött parkolók között találunk olyan pénztárcabarát lehetőségeket, melyek kihagyhatatlanok és nagy segítséget jelentenek. A repülőtéri parkolás olcsó, így tökéletes választás a biztonságos kiérkezéshez.

 

Lekésett csatlakozás, háromszor több repülési idő

 

Előfordul, hogy a járatok késnek. Ennek oka lehet, ha már eleve késve indul a ‘légibusz’, vagy valamilyen akadály miatt nem tud időben landolni. Így eshet meg, hogy a 10 órás, 3 átszállásos repülés 27 órán keresztül tart, mert az első gép késve száll le, így a csatlakozásokat már nem lehetett elérni, csak a későbbi járatokkal lehet továbbrepülni. Sajnos az ilyen, rajtunk kívül álló okokat elkerülni nem tudjuk.

 

Elveszett csomagok, megrongált bőröndök

 

Minden légitársaságnak rengeteg elveszett és nem jól kezelt, megrongált poggyász van a számláján. Vannak olyan megkerült bőröndök, melyek épségben vannak és tartalmuk teljes egészében előkerülnek, és olyanok is, melyek abszolút használhatatlanok. 

 

Vagy egyes csomagok nem kerülnek be a repülőbe, melyre csak leszállás után derül fény. A károk ellen időben megkötött biztosítással tudunk védekezni. Az is megoldás lehet, hogy amire igazán vigyázni szeretnénk, azt esetleg pluszként megfizetett kézipoggyászként magunkkal visszük a fedélzetre. Szerencsére a légitársaságok és repterek - a legrosszabb hírűeket kivéve - saját renoméjuk megvédése érdekében kártalanítják azokat az utasokat, akiknek bizonyíthatóan sérült a poggyásza.