Elektromos autókat adtak át Szegeden

Három Nissan Leaf típusú elektromos autót adtak át Szegeden. A városban új elektromos autó töltőt is létrehoznának.  

Három elektromos autót vásárolt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. A megvásárolt autók Szegeden kerültek átadásra. Mindhárom autó Nissan Leaf típusú, amely minden korábbinál gyorsabb és könnyebb töltést kínál. Az elektromos autó akár 385 km-t is képes megtenni egy töltéssel és a legjobb intelligens vezetési technológiákkal lett felszerelve. 

Az átadón Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára is felszólalt és kiemelte, hogy ezen beruházások jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország megvalósítsa klímavédelmi céljait. 

szeged_elektromos_torzs

Új elektromos töltőállomást is kap Szeged

Szeged városával együtt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat következő célja, hogy egy új elektromos autó töltőt hozzanak létre a városban. Az új töltőt a Belvedere-palotával szemben tervezik kialakítani, így azok a személyek, akik elektromos járművel érkeznek az önkormányzat épületéhez, teljesen díjmentesen tölthetnék fel autóikat, amíg az ügyeiket intézik. 

Az átadón az is elárulták, hogy a város és a megye már kidolgozta a következő éveket érintő klímastratégiáját.

Forrás és képek: Nissan, MTI/Rosta Tibor
CS.SZ