Együttműködik egy online platformmal a SZTE

Mérföldkövet ért el legújabb közleménye alapján a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Olyan dolgot ért el a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), amelyet korábban még egy európai felsőoktatási intézmény sem, hiszen kizárólagos megállapodást írtak alá a Coursera online oktatási felülettel.

A felsőoktatási intézmény már régebb óta megállapodásban van a Coursera online oktató platformmal, most azonban új szintre emelik a közös projekteket és beruházásokat. 

A Coursera egyébként a világ legnagyobb internetes tanító felülete, az új megegyezések eredményeképp pedig a jövőben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói és tanárai korlátlanul hozzáférhetnek a felkerülő tananyagokhoz. 

cour_szeg_torzs

Újabb komoly partnerrel bővült az egyetem

A bejelentés azért is számít egy újabb lépcsőfoknak az egyetem életében, mivel a SZTE a legelső európai egyetem, amelynek sikerült ilyen megállapodást elérnie az említett digtális vállalkozással.

A Szegedi Tudományegyetem már eddig is kiemelt jelentőséget tulajdonított a digitális megoldásoknak, a 2023-as évben pedig újabb lehetőségeket fedezhetnek fel a digitalizációban. 

A Courserán rengeteg hasznos tananyag lelhető fel, a hallgatók pedig az összes tudományághoz tartozó kurzushoz hozzáférnek.

Forrás: MTI
CS.SZ.