Egyedülálló innováció indul a városban

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) ismét a mesterséges intelligencia segítségével kutatnak.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hazánk egyik legmodernebb felsőoktatási intézménye. A felsőoktatási intézmény már évek óta óriási jelentőséget tulajdonít a robotikának és a mesterséges intelligenciának, 2023-ban pedig ez már a második komolyabb jövő technológiai programuk.

Az egyetem szakemberei most éppen egy olyan szoftveres technológiát hoznak létre, amely leegyszerűsíti hazánkban a gerincgyógyászatot érintő vizsgálatokat és a még precízebb diagnózisok felállítását. A fejlesztés Magyarország egészségügyi szektorának is hatalmas előnyt nyújthat.

mest_szeged_torzs
A szoftver az egész egészségügyet átalakíthatja

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói az IFUA Horváth & Partners Kft. kutatóival, illetve a Budai Egészségközpont Kft. szakembereivel közösen dolgoznak a beruházás sikerességén.

A fejlesztés körülbelül 1,2 milliárd indult el. A projekt fő célja, hogy megújítsák a diagnózisok felállítását a gerincgyógyászatban. A közölt célt egy ultramodern orvos technológiai program fejlesztésével szeretnék elérni. A szoftvert a mesterséges intelligencia fogja irányítani és vezérelni.

Az innováció nem csak a súlyos betegségek korai felismerését könnyítené meg, hanem tovább javítaná a betegek gyógyulási esélyeit, hatékonyabbá tenné a gyógyítási módokat, illetve javítaná a betegek és az orvosok közötti kommunikációs egyetértést. 

Forrás: MTI
CS.SZ.