Bölcsődefelújítási program Szegeden

Szeged bölcsődefelújítási programja során uniós támogatásból két év alatt hat bölcsőde újul meg, az első ütemben Cső és a Dobó utcai intézmény rekonstrukciója valósult meg.

Botka László polgármester az átadáson elmondta, hogy a Dobó utcai bölcsőde 130 éves épülete teljes körűen megújult, az energetikai korszerűsítést nagyobb részt uniós támogatásból, valamint önkormányzati forrásából biztosították. A szegedi bölcsődék új fűtési rendszert és hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, emellett megújulnak a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek is. Idén két intézmény felújítása történt meg, jövőre négy másik bölcsőde rekonstrukciója kezdődik el.

 

 Uniós és önkormányzati forrásból valósul meg a szegedi bölcsődefelújítási program

Uniós és önkormányzati forrásból valósul meg a szegedi bölcsődefelújítási program

 

Botka László szerint Szeged hagyományosan a legnagyobb és legmagasabb színvonalú bölcsődei rendszert működteti a hazai nagyvárosok között. A város 15 önkormányzati fenntartású bölcsődéjében háromszáz szakember mintegy ezer gyermek gondozását látja el. A szegedi bölcsődei hálózat fenntartására évente 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat, ennek csupán harmada érkezik a központi költségvetésből, a nagyobbik részét a város biztosítja saját bevételeiből - mondta a polgármester.

 

/T.D.