A tudományokról és a digitalizációról indulnak előadások Szegeden

Olyan előadások indulnak Szegeden, amelyek a mesterséges intelligenciát és a további tudományágakat népszerűsítik.

A tudományokról és a digitalizációról indulnak előadások Szegeden, köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke, valamint a Bakonyi Géza Alapítvány együttműködésének. 

Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat célja, hogy népszerűsítsék a tudományt, a közművelést illetve, hogy foglalkozzanak a mindennapokat érintő tudományok kérdéseivel. Az előadássorozaton elismert előadók, bölcsészek és természettudósok fognak a közönség szolgálatára állni. 

eloadas_szeged_torzs

Az olyan jövőbe mutató megoldások is a program témái lesznek, mint a mesterséges intelligencia

Az előadások egy órásak lesznek és olyan témákat ismerhetnek meg a résztvevők, mint a mesterséges intelligencia előnyei és hátrányai, a digitális társadalom, a tudományos haladás, a bioetika, a kutatók felelőssége vagy éppen, hogy mi a szerepe az embernek abban, hogy ilyen gyorsan fejlődik a világ. 

A programszervezők remélik, hogy a részvevőknek sikerül megismerni és megérteni azt, hogy az előadás tematikájában szereplő tudományágakat hogyan tudják a való életben felhasználni és a lehetőségeket kiaknázni. 

Forrás: MTI
CS.SZ.