A Szegedi Tudományegyetem diákjai újabb sikert arattak

A HSUP, azaz Hungarian Startup University Program versenyén 20 projektet díjazott a zsűri, ebből projekt az SZTE tanulóinak munkája.

A HSUP Demo Day nevű pitch versenyen 27 tagegyetem diákjai vettek részt, a versenyt idén nyár közepén tartották meg. Az egyetemek 189 csapata közül csak a legkiemelkedőbbek - tehát összesen 20 csapat - vett részt. A bírálók a HSUP partnercégei voltak, 2 szempont alapján választották ki a legjobbakat: a beadott Progress Reportok és a rövid bemutatkozó videók alapján. A Szegedi Tudományegyetem diákjai négy projektet juttatak a döntőbe. 
 
A négy projekt rövid ismertetője:
AGROINTEL: Azt vizsgálja, hogy a földeken történő mezőgazdálkodás milyen mennyiségben szennyezi kemikáliákkal a természetes vizeket. A víz tisztaságával foglalkozó cégeknek ajánlják a projektet, mivel ezzel kimutatható, hogy mely anyagot kell kivonni az adott mezőgazdasági időszakban. 
 
myRISK: A csapat egy innovatív egészségügyi szolgáltatást mutatott be, amely képes feltérképezni az emberi szervezetben esetlegesen kialakuló betegségeket. Megmutatja mekkora a kozkázat esélye és hogyan csökkenthetjük azt. A személyes adatainkat, betegségeinket beírhatjuk a webes applikációba, az elemzi ezeket az információkat és javaslatokat tesz az életmódunkkal kapcsolatban.
 

myRISK: webes egészségügyi app

 
LIPOLIZE: Fontos probléma mostanság az olajhulladék kérdése, mely éttermekben és az egyszerű háztartásokban is jelen van. A projektben egy olyan reakcióelegyet dolgoztak ki a csapat tagjai, mely képes vízoldékonnyá tenni az olajat. Így nem szennyezi a környezetünket.
 
PSZICHOLÓGUS MATCHMAKER (PSYM): A csapat egy közösségi platformot hozott létre, ahol pszichológusok és pszichológust keresők “találhatnak egymásra”. 
 
A legjobb 20 projektet úgy választották ki, hogy melyek a legpiacképesebbek, és szakmailag leginkább megvalósíthatók. A kiválasztott csapatok segítséget kapnak, hogy elindítsák a projekteket: pénzügyi és üzleti terv kidolgozásában is támogatják majd őket. 
 
Forrás: u-szeged.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.