A legjobb hazai felsőoktatási intézmény az SZTE

Több magyar egyetem is felkerült a Times Higher Education által az ENSZ fenntartható fejlődési céljai alapján összeállított listára, amelyen a legjobb hazai felsőoktatási intézmény a Szegedi Tudományegyetem lett.

Az SZTE közkapcsolati igazgatóságának tájékoztatása szerint, a 17 mért területen elért eredményt összesítő listán az SZTE a 767 intézmény közül a 101-200. helyen végzett, a Debreceni Egyetem pedig a 201-300. helyre került. A Pécsi Tudományegyetem a 301-400. helyen szerepel, a 401-600. hely között rangsorolták az Eötvös Loránd Tudományegyetemet és a Semmelweis Egyetemet. A felmérés a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok alapján. A lista készítői vizsgálták az egyetemeken folyó oktatáson túl a kapcsolódó kutatási eredményeket, az intézményi működés jó gyakorlatait és minden olyan egyéb tevékenységet, amely az egyetem szűkebb-tágabb környezetében is kifejti értékteremtő hatását, az ismeretterjesztéstől a kormányzati szakértő munkáig.

 

A legjobb hazai felsőoktatási intézmény az SZTE

 

Az SZTE a legjobb, 22. helyezést a vízi életközösségek védelme érdekében tett törekvéseket mérő részterületen érte el. A lista összeállításánál a szakterületen végzett tudományos, oktatási és ismeretterjesztő tevékenység, valamint a környező élőhelyek tevékeny megőrzése, helyreállítása volt a legfontosabb szempont.

 

MTI/T.D.