15 napirendi pontot tárgyalt a szegedi közgyűlés

Többek között az önkormányzati bérlakások felújításáról, az útfejlesztésekről, illetve az új parkolási rendszer bevezetéséről is szó volt a szegedi közgyűlésén legutóbbi ülésén.

Botka László polgármester ismertette, hogy idén egymilliárd forint áll rendelkezésre az úthálózattal kapcsolatos munkákra, ám a legtöbb főközlekedési útvonal nem az önkormányzat, hanem az állam tulajdonában van. A közúthálózat burkolatainak minőség romlása miatt a hat méternél kisebb szélességű utak burkolatát teljes egészében helyreállítják. Az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások közül 250 millió forintból 82 újul meg idén, ezek többsége lakótelepi ingatlan.

 

Többek között az önkormányzati bérlakások felújításáról és új parkolási rendszerről is szó volt a szegedi közgyűlésen - forrás: szeged.hu

Többek között az önkormányzati bérlakások felújításáról és új parkolási rendszerről is szó volt a szegedi közgyűlésen

 

Az új parkolási rendszer az Okos város program keretén belül valósul meg, melynek köszönhetően teljes átalakul a szegedi parkolási rendszer. A beruházás keretében 200 millió forint értékben telepítenek 116 napelemmel működő parkolóautomatát, amelyen paypassos bankkártyával is lehet majd fizetni. A tervezett indulás május 1-e volt, ám várhatóan június 6-án lesz. Technikai okok miatt az elektromos autótöltők helyei is később kerülnek kialakításra. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint az energiaellátás biztosítása 12-18 hónapot is igénybe vehet, így a jövő év közepéig kell mér várni a töltőpontokra.

 

/T.D.