A közlekedésbe fektettek millárdokat Szegeden

A 2,5 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően közösségi és a kerékpáros közlekedést segítő beruházások készültek el Szegeden.

 

A fejlesztéssel 121 kilométeresre bővült a csongrád-csanádi megyeszékhely kerékpárút-hálózata.
 
Egy átfogó városfejlesztési program ért véget a beruházás elkészültével, melynek költségeiből 1,5 milliárd forintot uniós támogatás, 1 milliárd forintot az önkormányzat saját forrásai fedeztek.
 
A munkálatok több városrészt érintettek: forgalmas csomópontokat építettek át, ahol több helyen előnyben részesítik a közösségi közlekedést. Kialakítottak 18 troli- és buszmegállót, emellett a projekt részeként 26 kilométernyi kerékpárutat is kiépítettek, mellyel a város kerékpárút-hálózata 121 kilométeresre bővült.
 
A fejlesztések egyik legfontosabb eleme a város egyik legrégebbi útja, az Oskola utca átépítése volt, ahol irányhelyes kerékpáros sávokat, a hídfőnél pedig a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat alakítottak ki. Az Oskola utcában a járda szélességét 2,5-ről 4,5 méteresre növelték, így az itt működő vendéglátóhelyek teraszokat működtethetnek, az út mellé pedig fasort telepítettek. 
 
G.B.
 
 
(Forrás: napi.hu)