Mivel dobd fel a strandon a megjelenésed?

Ha nemcsak csobbanunk egyet a medencében, hanem egy fél napot töltünk a víz mellett és a vízben, akkor érdemes egy kicsit felépíteni a ‘strand külsőnket’. Ma már nem elég a napolaj és a bikini, védenünk kell magunkat a naptól, és csodás kiegészítők is rendelkezésünkre állnak.

Akár Barcelonában, akár Balatonvilágoson nyaralunk, feldobhatjuk a megjelenésünket számtalan aprósággal. A tavalyi-tavalyelőtti nyári szezonban már megjelentek a bohém kiegészítők, és egy hatalmas ‘fesztiválos stílus’ hullám is végigvonult - stílszerűen - a strandon, de ez utóbbi már kicsit ki is ment a divatból.

 

Mitől ódzkodjunk, és mit vessünk be idén nyáron?

 

Fényes mini hátizsákok

 

Sportos és csajos egyben a hátizsákok kicsinyített, városi változata, amiben remekül elfér minden - a törölközőt kivéve - amit viszünk a partra.

 

Fényes mini hátizsák városi strandra

 

Még mindig menők a fényes, vagy strasszos, fémes elemekkel kiegészített táskák, így villoghatunk ezekkel a plázson.

 

Hacsak nem egy nett városi strandon kapcsolódunk ki, ahol minden le van kövezve és van értékmegőrző, olyan táskát válasszunk, ami nem baj, ha homokos, füves lesz. Azaz a tört fehér műbőr táskánkat ne ide hozzuk ki.

 

Természetesen a könnyű papírszalma strandtáskák - natúrban vagy színesben - is tökéletesek, és ráadásul stílusosak is.

 

Bohém karkötők és bokaláncok

 

Van, amit nem vennénk fel télen, de nyáron teljes nyugalommal felhúzzuk: a kicsit spirituális, kicsit Ozorás hangulatú, bőr és gyöngyös ékszerek feldobják a megjelenésünket.

 

Illenek ezekhez a batikolt vagy színes, derékon megcsomózott strandkendők. Haladók madártollakat fűzhetnek a hajukba vagy akaszthatnak a fülbevalójukba.

 

Az ékszereket természetesen érdemes levenni, ha belemegyünk a vízbe, bár a szilikon karkötőkkel például megmártózhatunk. A homokos parthoz a finomabb, könnyedebb, vidám nyárias ékszerek illenek a legjobban; a vastag ‘fukszok’ felforrósodhatnak és égethetnek.

 

Próbáljuk a külsőnket hitelesre szabni: egy százhúszezres, nagy nevű márkás napszemüveg és hozzá egy Buddha-fejes hegyikristály-nyaklánc talán kicsit túl sok együtt.

 

Legyünk vagy bohémek, vagy nagyvilágiak, ne zavarjuk össze a nézőközönséget. Szerencsére rengeteg szép darabot rendelhetünk meg még nyárig!

 

Kalap

 

Menjünk ki a partra Jessica Alba stílusában, viseljünk egy laza, nyitott, színes inget és szalmakalapot. Ez utóbbi véd a napszúrástól, és nőiességet csempész a megjelenésünkbe. A klasszikus fazonoktól a kubaiig sok nyári kalapból választhatunk.

 

Egy fehér szalmakalap fehér bikinivel vagy egyberészessel vonzani fogja a tekinteteket. Kombinálhatjuk a kalapot egy fehér csipke toppal vagy éppen egy midi strandruhával, gyönyörűen fog öltöztetni.

 

Hiába vagyunk a strandon, nem kell teljesen levetkőznünk - hacsak nem akarunk éppen lebarnulni -, ne feledjük az ősi szabályt: a kevesebb több.