Új menetrendek és ingyenes tömegközlekedés lesz Hódmezővásárhelyen

Március közepéig mindenki ingyenesen használhatja a Hódmezővásárhelyen tesztüzembe állított új buszokat. A városkártyát kiváltó lakosok és a nyugdíjasok pedig ez után is térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást a városban. Az önkormányzat ezen felül új menetrendek kialakításáról is gondoskodik.  

Az önkormányzat közleménye szerint két hétig mindenki számára ingyenes lesz a városi buszjáratok használata, tesztüzemmel indultak el az új járművek március elsején Hódmezővásárhelyen. Ez egy bevezetési kedvezmény, amelyet a város vezetésének döntése alapján hoztak meg.  

Tájékoztatásuk szerint a városkártyát kiváltó helyiek a későbbiek folyamán is ingyenesen utazhatnak. Maga a városkártya éves szinten kétezer forintos tétel, amellyel az önkormányzat számításai szerint így 54 ezer forint spórolható meg évente személyenként.  

 

Parkoló buszok

Parkoló buszok

 

Új menetrend is életbe lép, ezért érdemes lesz figyelni a városban. Az önkormányzat szerint széleskörű egyeztetés előzte meg a kialakítást. A megújult tömegközlekedésben óránként indulnak majd alacsony padlós járatok, a lakosság véleménye alapján optimalizált útvonalakon. Óránként kétszeri átszállási lehetőség lesz a tram train legfőbb megállójánál.

Korábban úgy volt, hogy a Volánbusz Zrt. látja el a szolgáltatást, de szerződést bontottak a céggel a város vezetői. Az önkormányzat hat cégtől kért ajánlatot a Volánbuszt is beleértve. A Jovány Busz Kft.-re esett a választás, így innentől ők felelnek a városi tömegközlekedés biztosításáért.  

 

M. A. 

Forrás: mti