Új háziorvosi rendelőkomplexumot adtak át Makón

Makón új háziorvosi rendelőkomplexum épült. A beruházás közel 500 millió forintba került és önerőből hajtotta végre a makói önkormányzat. 

Makó város önkormányzata önerőből egy új háziorvosi rendelőkomplexumot hozott létre. Az új Kálvin utcai rendelő kivitelezése közel fél milliárd forintba került. A régi épület megújítása már nagyon időszerű volt az itt dolgozó orvosok szerint is, hiszen beázások, csőtörések és hulló vakolat jellemezte a korábbi rendelő kinézetét, a július elsején átadott rendelő azonban már a mai modern körülményeknek megfelelően lett felépítve. 

A fejlesztés azért is volt fontos Makó városának életében, hiszen közel 10 ezer ember ellátásáról gondoskodik a komplexum. 4 házi felnőtt orvos, 2 házi gyermekorvos és 4 makói oktatási intézmény fogorvosa tevékenykedik a komplexumban, továbbá a védőnői szolgáltatot is itt látják el. A legforgalmasabb makói rendelőben gyógyszertár is található. 

Az új komplexum építése előtt a régi épületet teljes mértékben lebontották még 2018-ban, és ez helyére épült fel az új épületegyüttes, 79 helyiséggel és több mint 750 négyzetméter alapterülettel. Az önkormányzati finanszírozású beruházás a város egészségügyi alapelltási rendszerét is nagyban fejleszti. 

mako_rendelo_torzs

Az új rendelőben nem csak a háziorvosok, de a fogorvosok is modern körülmények között dolgozhatnak

A makói fejlesztés átadóján felszólalt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is. Továbbá, a képviselő a Facebook oldalán is megemlékezett az egészségügyi beruházások fontosságáról: “Csak olyan világ épülhet Magyarországon, ahol az egészség mindenkinek jár! Bármilyen kormánya legyen ennek az országnak, soha nem fogom támogatni az aktív kórházi ágyak megszüntetését, kórházak bezárását, nem támogatom az egészségügy magánosítását, és nem támogatom az egészségügy fizetőssé tételét! Ehhez ragaszkodtam az elmúlt 20 évben és ehhez fogok a jövőben is.” - írta hivatalos Facebook-oldalára Lázár János. 

Az átadó ünnepségen külön dicséretben részesült a makói önkormányzat is, hiszen a gazdálkodásuknak köszönhetően saját forrásból voltak képesek finanszírozni egy ilyen fontos projektet. 

A képek illusztrációk!
CS.SZ.