Tulipános kert Mórahalmon

Kitűnő családi programnak ígérkezik a mórahalmi tulipános kert látogatása.

Idén csaknem 120 ezer virággal várja vendégeit a tulipános kert Mórahalom határában. Április 13-a óta bárki látogathatja a színpompás kertet.
 
A Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő park látogatása ingyenes, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik, mellyel jótékony célt is támogatnak az idelátogatók: minden szál virág árából 10 százalékot a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványnak ajánl fel a park.
 
A tulipános kert idén is nagy látványosság a környékbeli lakosság és a turisták körében. Az idei évben 50 ezer virág helyett immár 120 ezer nyílik a kertben, köztük tulipánok, jácintok és nárciszok. A program remek kikapcsolódást nyújt gyermekeknek, felnőtteknek,  családoknak, barátoknak, illetve pároknak egyaránt.
 
Mátrai Zoltán, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta: “Négy évvel ezelőtt az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor 30 ezer tulipánhagymát elültetve. Jelenleg már 13 kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd, melyből egymilliót idén ültettek el.”
 
G.B.