Több mint 2,5 milliárd forintból épül új kollégium a megyében

Új szakképzési kollégium épül a megyében. A kollégium Mórahalmon épül fel és 150 férőhelyes lesz. 

Mórahalmon épül fel az ország egyik legújabb szakképzési kollégiuma. A 150 férőhelyes kollégiumot közel 2,6 milliárd forintból építik fel. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium is kiemelten támogatja. 

A kollégium a magyarországi szakképzési célokat és törekvéseket fogja támogatni. Magyarország célja az újraiparosodás, ennek pedig egyik előfeltétele, hogy megfelelő oktatással és képzett munkaerővel rendelkezzen az ország. 

Az új szakképzési kollégiumok létrehozása azért is nélkülözhetetlen lépés a jövőre nézve, mert az elmúlt egy évben 10 százalékkal megugrott azok száma, akik a szakképzést és a technikumokat preferálják.

morahalom_torzs

Az alapkőletételt követően elkezdődtek a munkálatok

Az elmúlt két évben már rendre többen jelentkeztek szakképző iskolákba Magyarországon, mint gimnáziumokba. Ennek okán további kollégium fejlesztések várhatóak, továbbá a szakképző intézmények is megújulnak és új eszközök beszerzésére pályázhatnak. 

Az új kollégium az egész megye, a térség, valamint a határzóna egyik fontos intézménye lesz, amely az oktatás mellett a magyar gazdaságot is stabilizálni képes a szakképzett munkaerőnek köszönhetően. 

A kollégium a tervek szerint 2022. októberében nyílik meg a diákok előtt és elsősorban a  Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola diákjai költözhetnek be. A kollégiumi épület három szintes lesz és modern sportpályát és parkosított udvart is kialakítanak mellette. 

Forrás és képek: MTI
CS.SZ.