Szentesen is felbukkanhat a Google autó

A Google Utcatérkép alkalmazását frissítik, ezért több magyarországi városban is megjelenik majd a lassan közlekedő, kamerával felszerelt autó. Csongrád-Csanád megyében is várható a felbukkanása, Szentes utcáiról készülnek új felvételek.  

A jövő héten vetik be Magyarországon a Google autóit, tizennégy nagyváros utcatérképéhez készítenek friss felvételeket. Néhány hónap leforgása alatt elkészül a frissítés, így naprakész lesz a Street View alkalmazás. Szentesen kívül többek közt még Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra érkezik a Google.  
 
A Google autója
A Google autója
 
 
A modernkori térképészet egyik elengedhetetlen feltétele a folyamatos naprakészség, ezért van szükség a frissítésre. Könnyebben felismerhetőek lesznek a szakaszok, és a legutóbbi felvételek óta történt változások, útjavítások is láthatók lesznek. A virtuális térkép fontossága vitathatatlan, de a lakosságnak attól sem kell félnie, hogy személyiségi jogaik sérülnek. A felvételek megjelenése előtt azokat átfuttatják egy programon, amely elhomályosítja az arcokat. Ha pedig a későbbiek folyamán ezen felül talál a felhasználó kifogásolható vagy ki nem kockázott részt, egyszerűen jelentheti a Google-nél a “hiba bejelentése” gombra kattintva.
 
Magyarországon a Google térkép 2013 óta elérhető élő felvételekkel. A vállalat saját, önvezető autóival készítteti a képeket a világ minden táján. Eddig 220 országban érhető el az alkalmazás. A vezető nélküli jármű megjelenése óta az autógyártók lakossági prototípusokat akarnak piacra dobni, több márka is teszteli már a saját verzióját, de önvezető teherautók tesztelése is folyik.

A pontos szentesi helyszíneket a Google előre megadja, így még van lehetőség csinosítani a portánkat az autók megjelenése előtt. A színhelyek ide kattintva érhetők el.  
 

 

M. A. 

Forrás: mti