Online konzultáció indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train üzemeltetéséről

Ősztől internetes konzultáció indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút) működéséről. 

Lázár János, a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train beruházásért felelős kormánybiztosa közölte, hogy az ősztől online konzultáció lesz elérhető annak érdekében, hogy minél hatékonyabban üzemeltessék a villamosvasutat. 

Lázár János, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, elárulta, hogy a villamosvasút fejlesztése jelentősen jobbá teszi Hódmezővásárhely lakóinak életét, valamint a tram-train képes közelebb hozni egymáshoz a Szeged és Hódmezővásárhely lakóit is. Az új fejlesztésnek köszönhetően csupán 30 perc alatt el lehet érni a hódmezővásárhelyi Népkertből a szegedi Nagyállomásra. 

tramtrain_torzs

Sok témakört érint az online konzultáció

A képviselő elmondása szerint számtalan olyan üzemeltetési kérdés merült fel, amelyről a villamosvasutat használó személyek véleményét mérlegelve kell dönteni. Olyan kérdésekre várják például a választ, hogy mekkora lehet az érdeklődés az éjszakai járatok iránt; milyen gyakran közlekedjenek a járatok csúcsidőkben; valamint, hogy szükség lenne-e mobiltelefonos applikációt készíteni a jegyvásárláshoz.

Lázár János beszámolója alapján továbbá arra is kíváncsiak, hogy a távolabbi településekről ingázó személyek váltatának-e más tömegközlekedési eszközökre is érvényes átszállóbérletet, vagy esetleg a két említett városban egyaránt érvényes ikervárosi kombinált bérletet. 


Forrás és képek: MTI, Lázár János Facebook oldala
CS.SZ.