Napvilágot láttak a makói honvédelmi sportközpont látványtervei

Megtalálták a makói honvédelmi sportközpont leendő helyét az állami Beruházási Ügynökség segítségével. A polgármester, Farkas Éva Erzsébet szerint az alapkőletétel már jövő tavasszal megtörténhet. 

A makói ipari park szélén épülhet fel a honvédelmi sportközpont, adta hírül sajtótájékoztatón a polgármester, Farkas Éva Erzsébet. Az épület a Rákosi úti körforgalom mellett lesz majd, így nem zavarja a lakókat, a terület mégis kiválóan megközelíthető lesz.
 
Az országban tizenhat honvédelmi sportközpontot hoz létre a kormány, ennek egyike a makói lesz. Az ingatlant az önkormányzat biztosítja, a Beruházási Ügynökség választotta ki a sportközpontnak megfelelőt a felkínált lehetőségekből. A beruházás 650 millió forintját teljes egészében az állam állja. 
 
 
A tervek
A tervek 

Az épületet két emelet magasra tervezik, a 725 négyzetméteren lesz küzdőtér és tíz lőállásos fedett lőtér kiszolgálóhelyiségekkel. Fegyver műhellyel, gépészeti- és szociális blokkokkal és oktatótermekkel rendelkező létesítmény épül majd fel.  

A kijelölt területen a vizsgálatok május végéig zajlanak majd, a konkrét terveket eztán tudják elkészíteni. Az alapkőletételt a polgármester jövő tavaszra időzíti.  

 

M. A. 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Farkas Éva Erzsébet/ Facebook